POLETNA ŠOLA BIOLOGIJE IN INFORMATIKE

V tednu od 26. 6. do 30. 6.2017 bomo v Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje izvajali skupno delavnico iz biologije in informatike.

Kaj vse bomo delali pri biologiji?

  • Nabirali bomo rastline in jih poskušali določili z določevalnimi ključi.
  • Naučili se bomo izdelati različne biološke preparate, ki jih bomo potem pogledali pod mikroskopom.
  • Spoznali bomo osnove mikrobiologije in biotehnologije.

Kaj se bomo naučili pri informatiki?

  • Z orodjem Gimp bomo urejali in obdelovali fotografije, ki jih boste posneli pri biologiji. Naučili se bomo razlikovati med točkovnimi in predmetnimi slikami ter spoznali različne zapise slik.
  • Z orodjem MovieMaker bomo izdelali kratek video posnetek, ki se bo nanašal na vsebino delavnice pri biologiji. Pri tem bomo obdelali tudi zvok, ki ga bomo vnesli v vsebino video posnetka.

Poletna šola bo potekala v treh štiriurnih srečanjih v prvem tednu poletnih počitnic, v prostorih šole in v njeni okolici. Natančen termin izvedbe bomo uskladiti z zainteresiranimi kandidati.

Če se želiš udeležiti poletne šole biologije in informatike, te vabimo, da se skupaj s starši udeležiš uvodnega sestanka, ki bo v ponedeljek, 5. 6. 2017, ob 18. uri v večnamenskem prostoru Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje na Gimnazijski cesti 10 v Trbovljah.

Prepričani smo, da boš na poletni šoli lahko pridobil-/a veliko novih znanj, poleg tega pa boš imel/-a možnost spoznati nove prijatelje, ki jih druži veselje do biologije in multimedije. Za dodatne informacije lahko pokličeš na telefonsko številko 03 56 25 500 ali pa pišeš na naslov tajnistvo@gess.si.

 

Irena Lavrač in

Marjana Pograjc Debevec,

mentorici poletne šole

 

Dodaj odgovor