TINI NASLOV EVROPSKE PRVAKINJE MED MLADINKAMI V TAEKWONDOJU

V Mariboru se je od 12. do 15. aprila 2018 odvijalo evropsko prvenstvo v ITF taekwondoju za člane in mladince. Sodelovalo je 642 tekmovalcev iz 28 držav. Za reprezentanco Slovenije sta nastopili tudi članici kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje – Zala Rozina in Tina Baloh (tudi dijakinja 3. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje).

Priprave za tekmovanje so se pričele pred meseci, ko smo s prijateljskim klubom Hyong iz Celja pričeli še tesneje sodelovati. S tamkajšnjim glavnim trenerjem Urošem Bernardom smo se dogovorili za skupne treninge, kajti v zagorskem klubu ITF taekwondoja ne gojimo. Pod okriljem Športnega kluba Hyong Celje  sta naši tekmovalki spoznali detajle o načinu borbe, ki je zelo podobna borbam v kickboxingu, in sicer v disciplini light contact. Treningi taekwondoja pod mentorstvom Uroša Bernarda v kombinaciji s kickboxingom, ki ga dekleti trenirata že vrsto let pod mentorstvom Primoža Bračiča, se je izkazala za dobitno.

Zala Rozina je premagala dve nasprotnici in izgubila v četrtfinalu proti borki iz Rusije. Tina Baloh je premagala vse svoje nasprotnice in osvojila naslov evropske prvakinje med mladinkami nad 65 kilogramov. Z odličnimi borbami sta si prislužili tudi nastop v ekipnih borbah mladink. Dekleta v sestavi Tina Baloh, Zala Rozina, Alisa in Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo in Petra Gobec so premagale vse svoje nasprotnice in se povzpele na vrh evropskega mladinskega taekwondoja.

Velika zahvala za uspeh gre Urošu Bernardu in klubu Hyong Celje, ki je v naših tekmovalkah videl velik potencial, jim omogočil dodatne treninge in jih vzel pod svoje okrilje. Prepričani smo, da bomo s sodelovanjem nadaljevali, se drug od drugega učili in napredovali.

Čestitke!

GobecNews

(Povzeto po P. Bračiču)

 

Dodaj odgovor